maatschap-voor-medezeggenschap-or-ondernemingsraad-invloed-besluit-logo

- Gratis Download -

BoekBonus bij
“Machtig Mooie Medezeggenschap”

10 checklijsten voor handig OR-gedrag

boekbonusmmm

10 checklijsten voor handig OR-gedrag

Wat leuk dat je het boek Machtig Mooie Medezeggenschap hebt gekocht.

Om direct aan de slag te kunnen als OR-lid vind je in deze download 10 checklijsten (en andere informatie) over handig OR-gedrag. Daarmee kan je de werkwijze van de OR wellicht aanpassen en gelijkwaardig worden in het overleg met de bestuurder. Dit alles natuurlijk om zinvolle medezeggenschap zichtbaar te krijgen.

In deze download vind je de volgende checklijsten:

  1. OR-basis op orde
  2. Succesvol kandidaten werven
  3. Faciliteitenberekening minimale OR-uren en de praktijk
  4. Zelf invloed creëren met tijdig een eigen OR-visie
  5. Visie vormen op de organisatie (en eventuele voorgenomen verandering)
  6. Format Nieuwsbrief
  7. Stappenplan Advies- en Instemmingsrecht
  8. Vroegtijdige betrokkenheid in BOB-model
  9. Kilmann-test (vijf overlegstijlen)
  10. Besluitvormingsmethoden voor de OR
Over Katrien Hugenholtz

Katrien is oprichter en eigenaar van Maatschap voor Medezeggenschap. Het is een netwerk- organisatie met experts die hun werk al meer dan 15 jaar met passie doen.


Het netwerk bestaat uit juristen, advocaten, economen, financieel specialisten, filosofen, teambuilders, ambtelijk secretarissen, specialisten op het gebied van arbeidsvoorwaarden, pensioen en Arbo. Kortom: naast kennis delen ze de passie voor zichtbare en zinvolle medezeggenschap.


Katrien aan het woord:


'In mijn eerste baan ben ik tegen onrecht aangelopen en richtte ik een OR op. Dat was vechten tegen de bierkaai. Heel leerzaam om te merken hoe we als OR geen vuist maakten en 'aan de kant werden gezet'.


Als OR-lid kreeg ik van het cursusbureau niet de ondersteuning die ik nodig had. Maar ik merkte wel: medezeggenschap heeft iets in mij wakker gemaakt. Na diverse banen ben ik in 1997 aan de slag gegaan als trainer en adviseur voor ondernemingsraden. In 2022 is dus het 25 jarige jubileum.


Mijn studies Voorlichtingskunde en Organisatiepsychologie komen samen in mijn specialiteit: draagvlak voor organisatieveranderingen. Hoe kan de input van medewerkers zinvol bijdragen aan een besluit?


Ondernemingsraden onderschatten vaak hun eigen mogelijkheden. Zodra de basis op orde is dan kan de invloed ver gaan. Samen dit groeiproces doorlopen, dat blijft mooi werk.'

Katrien-Hugenholtz-adviseur-trainer-ondernemingsraad-maatschap-voor-medezeggenschap

Katrien Hugenholtz