Advies & Training                                                            

maatschap-voor-medezeggenschap-mvmz-ondernemingsraad-or-advies-training

Hoe krijgt de OR-mening een zichtbare plaats in de plannen van de bestuurder? Dat lukt alleen een vaardige ondernemingsraad. Eerst moet je weten wat te doen en op welk moment. Daarna is het een kwestie van al doende leren. Gelukkig heeft je OR recht op trainingen en het inwinnen van advies. 

Alle thema’s uit de Wet op Ondernemingsraden kunnen aan de orde komen. Zie onderaan deze pagina enkele voorbeelden. Vanwege de Coronacrisis is het volledige aanbod ook online.

OR-leden zijn blij met de uitstekende begeleiding van Maatschap voor Medezeggenschap. Lees de evaluaties van klanten die je voorgingen.

Maatschap voor Medezeggenschap staat voor:

  • een frisse blik op taaie kwesties
  • vanzelfsprekend contact met de bestuurder
  • gratis helpdesk 
  • een mix van betrokkenheid en deskundigheid
  • uitstekende aanpak
  • BTW-vrij tarief voor Training en Coaching.

Maatschap voor Medezeggenschap helpt je OR graag verder:

Advies

    Waarom:

Een OR heeft een eigen kijk op de organisatie. Hoe gebruik je deze kennis bij het adviseren of het instemmen? Van organisatiekunde tot personeelsbeleid. Je komt het allemaal tegen. Daarom mag de OR zelf deskundigheid inschakelen. Het resultaat is dat de bestuurder meer gebruik maakt van de mening van je OR. En daar gaat het natuurlijk om.

    Hoe:

Na een uitgebreide kennismaking ontvangt de OR een duidelijke voorstel. Dit bevat een offerte en een aanpak. Over en weer zijn de verwachtingen helder.

  Bijvoorbeeld:

Training

    Waarom:

OR-werk vraagt om een hecht team, maar OR-leden zijn soms wat eigenwijs. Hoe word je een sterk team? Is de OR overtuigend in het overleg? In de trainingen komt dit alles aan bod. Actuele onderwerpen zijn verwerkt in opdrachten. Daarom gaat je OR altijd de deur uit met concreet uitgewerkte plannen.

    Hoe:

De meeste OR-leden zijn doeners die niet graag stilzitten.  Je krijgt altijd een afwisselend programma met diverse opdrachten. De bestuurder is natuurlijk van harte welkom voor een goed gesprek. 

De training kan online of op locatie. Een combinatie is ook mogelijk. 

  Bijvoorbeeld:


Geïnteresseerd? Neem contact op!

Wil je weten wat de Maatschap voor Medezeggenschap voor jou kan doen? Neem dan contact op met mij, Katrien Hugenholtz. Ik bespreek graag de mogelijkheden tijdens een oriënterend gesprek. Dat kan telefonisch of ik kom bij je langs.

Katrien-Hugenholtz-adviseur-trainer-ondernemingsraad-maatschap-voor-medezeggenschap