Blog

Maatschap voor Medezeggenschap publiceert regelmatig interessante artikelen voor ondernemingsraden die meer invloed willen.

Grensoverschrijdend gedrag mvmz

Niet gezien, wel gehoord, wat te doen?

Grensoverschrijdend gedrag hoort de ondernemingsraad vaak al wel via individuele signalen. Maar daar wat mee doen is lastig. Toch is er veel meer te doen dan in eerste instantie lijkt. En dan hoeft de situatie niet te escaleren tot de situaties die je in de pers leest. Daarmee heeft de ondernemingsraad zinvolle en (in de organisatie) zichtbare invloed. Lees er meer over in deze blog van MVMZ. Deze maand begeleidde ik ook een ondernemingsraad in een dergelijke kwestie. Dus onderaan lees je ook een actuele casus.

Lees meer
Niet gezien, wel gehoord, wat te doen?
Video slotdag Inwonersberaad 2

BOB-model 6x handig

Het BOB-model is heel handig voor ondernemingsraden. Het is wel op 6 verschillende manieren toe te passen. In 2024 publiceer ik de 6 gebruiken in 6 artikelen voor OR-magazine.

Lees meer
BOB-model 6x handig
Effectieve vragen stellen mvmz ondernemingsraad

Deel nooit het verschil

Bestuurders kunnen in een overlegvergadering soms wat lui zijn. De woordvoerders van de OR werken zich in de rondte om de bestuurder te overtuigen. Het stellen van effectieve vragen helpt hierbij. Vooral kalibrerende vragen dwingen de bestuurder om na te denken over het standpunt van de OR.

Lees meer
Deel nooit het verschil
belang nadenken rechtsgang ondernemingsraad mvmz

Enquêterecht als bovenwettelijke bevoegdheid

Soms voel je als OR dat er machtspelletjes in de top spelen die mogelijk heel schadelijk uitpakken voor de onderneming. Dit raakt dus direct de verantwoordelijkheid van een ondernemingsraad. Maar bij adviesrecht is het eerst wachten op een aanvraag. Denk in deze situatie aan het enquêterecht als extra bevoegdheid van de ondernemingsraad. In deze blog van MVMZ lees je wanneer het kan en hoe het in zijn werk gaat.

Lees meer
Enquêterecht als bovenwettelijke bevoegdheid
November Maand Medezeggenschap MVMZ

November Maand Medezeggenschap 2023

Medezeggenschap is belangrijk, daar is iedereen het wel over eens. Organisaties met goede inspraak hebben een organisatiecultuur waar medewerkers graag werken. Toch is het broodnodig om aandacht te hebben voor de kwaliteit van de medezeggenschap. Want het goed organiseren van medezeggenschap is complex. Maatschap voor Medezeggenschap doet daarom graag mee aan November de Maand van de Medezeggenschap. IIn 2023 gaat het webinar over omgaan met de toegenomen meldingen over onveiligheid. Goed dat er meer gemeld wordt, maar wat gebeurt ermee en waar kan de OR op letten?

Lees meer
November Maand Medezeggenschap 2023
medezeggenschap na fusie

Medezeggenschap na fusie

Het komt regelmatig voor dat twee ondernemingen besluiten tot samenwerking. Bij een fusie of overname ontstaat er echter een nieuwe onderneming. Wat gebeurt er met de OR? Als beide organisaties een OR hebben, waar doe je dan goed aan? In deze blog van MVMZ lees je de juridische gevolgen en praktische tips hoe je hier als OR mee om kan gaan.

Lees meer
Medezeggenschap na fusie
Onderling beraad ondernemingsraad faciliteiten

Onderling beraad is geen vergadertijd

Dankzij het recht op Onderling Beraad (artikel 18 lid 1 WOR) kan een OR-lid om buiten de vergaderingen contacten te leggen. Dit is een belangrijke faciliteit, maar ook een die tot misverstanden leidt. Lees er meer over in de blog van MVMZ.

Lees meer
Onderling beraad is geen vergadertijd
Contact achterban mvmz dialoog

Wanneer achterban raadplegen?

Bij belangrijke advies- en instemmingstrajecten wil een OR vaak de achterban raadplegen. DIt is zinvol omdat het de OR informatie kan geven en het creëert vaak draagvlak en begrip. Maar wat is een handig moment? Dat lees je in deze blog van MVMZ.

Lees meer
Wanneer achterban raadplegen?
onderhandelen geld ondernemingsraad mvmz

Weg met het wisselgeld en toch onderhandelen

Ondernemingsraden overleggen meestal, maar soms is er ook sprake van onderhandeling. Het zijn twee verschillende overlegvormen en in deze blog lees je meer over het verdelend onderhandelen. Ook het verdelend onderhandelen hoeft niet gepaard te gaan met bluffen, wisselgeld. Dat maakt je namelijk niet geloofwaardiger.

Lees meer
Weg met het wisselgeld en toch onderhandelen
Model Psychologisch Veiligheidsmodel

Psychologische veiligheid

Wat betekent psychologische veiligheid en wat kan je hiermee als OR. Psychologische veiligheid heeft te maken met de interactie tussen mensen en het functioneren van teams en organisaties. Daarmee is het onderwerp van belang voor de visie van de OR. Binnen een OR is het natuurlijk ook van belang dat leden zich veilig voelen. Want wat kan de voorzitter (en het gehele dagelijks bestuur) aan de psychologische veiligheid binnen het OR-team?

Lees meer
Psychologische veiligheid
mto en or mvmz 1

MTO en OR

Welke rechten heeft de ondernemingsraad bij het MedewerkersTevredenheidsOnderzoek (MTO)? Hoe zit het met het instemmingsrecht, informatierecht, vertrouwelijkheid. En als de OR een rol heeft, wat is dan een slimme aanpak voor de OR? In de blog van MVMZ lees je het antwoord en tips.

Lees meer
MTO en OR
Ondernemingsraad Bevoegdheden WOR MVMZ

Liever geen formele aanvraag

Als ondernemingsraad heb je een belangrijke wettelijke taak. En juist de ondernemingsraad kan dankzij de gelijkwaardige positie naast de bestuurder de organisatie voorzien van inspraak waar kan en tegenspraak waar nodig. Echter: een OR die hamert op de WOR wordt al snel gezien als ouderwets, formeel. Dit noem ik altijd de spruitjeslucht die om de OR hangt. De bestuurder ontvangt graag de suggesties, maar liever zonder het gedoe van formaliteiten.

Lees meer
Liever geen formele aanvraag
Personeelsraadgever mvmz

Personeelsraadgever en ondernemingsraad

Een personeelsraadgever in organisaties is nu nog zeldzaam, maar het lijkt gelukkig een trend te worden. Als OR kan je het inititief nemen. MVMZ kent mooie voorbeelden en helpt ondernemingsraden om hier ook mee aan de slag te gaan. In de blog van MVMZ lees je meer over de urgentie en wat OR’s op dit moment al doen.

Lees meer
Personeelsraadgever en ondernemingsraad
8 machtsbronnen mvmz gelijkwaardig overleggen 1

Benut ook alle machtsbronnen

Het is volgens de Wet op Ondernemingsraden (artikel 23) de bedoeling dat het overleg met de bestuurder gelijkwaardig is. Ondernemingsraden ervaren dit meestal niet zo. Benut de ondernemingsraad ook alle machtsbronnen?

Lees meer
Benut ook alle machtsbronnen
faillissement ondernemingsraad

Geluk bij een ongeluk

Iets wat je nooit hoopt mee te maken… het faillissement van je organisatie. Gelukkig wordt de positie van de OR steeds iets steviger in aanloop naar een faillissement. In deze blog van MVMZ lees je wanneer je als OR rechtstreeks post ontvangt van de accountant.

Lees meer
Geluk bij een ongeluk
November Maand Medezeggenschap MVMZ

November Maand Medezeggenschap 2022

Medezeggenschap is belangrijk, daar is iedereen het wel over eens. Organisaties met goede inspraak hebben een organisatiecultuur waar medewerkers graag werken. Toch is het broodnodig om aandacht te hebben voor de kwaliteit van de medezeggenschap. Want het goed organiseren van medezeggenschap is complex. Maatschap voor Medezeggenschap doet daarom graag mee aan November de Maand van de Medezeggenschap. In deze blog van Maatschap voor Medezeggenschap  lees je ieder jaar een nieuw webinar over de kansen die er zijn voor een invloedrijke ondernemingsraad.

Lees meer
November Maand Medezeggenschap 2022
commissie ondernemingsraad BOB mvmz

Blindelings vertrouwen of dunnetjes overdoen…

Commissies of werkgroepen doen het voorbereidende werk voor de ondernemingsraad. Maar de besluitvorming blijft bij de gehele ondernemingsraad. De valkuil is dat de OR het voorwerk dunnetjes gaat overdoen. Of de OR vertrouwt blindelings op de mening van de commissie…ook niet ideaal. Lees de blog van MVMZ over een handige en effectieve taakverdeling die wel werkt.

Lees meer
Blindelings vertrouwen of dunnetjes overdoen…
schulden collegas ondernemingsraad mvmz

Collega’s in schulden: wat doet de OR?

Het is te verwachten dat schulden bij collega’s aan het einde van het jaar zichtbaar worden. Loonbeslag, niet meer meedoen met de bedrijfslunch, somberheid tijdens de feesdagen…Het is niet de vraag of het gaat gebeuren, maar wanneer. Neem daarom als OR het initiatief. Hoe? Dat lees je in deze blog van MVMZ.

Lees meer
Collega’s in schulden: wat doet de OR?
stuurkunsten voorzitter ondernemingsraad mvmz

Voorzitter ondernemingsraad boeiende functie

Om OR-voorzitters te ondersteunen in deze veelzijdige en uitdagende functie organiseert de Maatschap voor Medezeggenschap (MVMZ) deze module met een combinatie van online kennisoverdracht (ook voor de secretaris), een eendaagse training op locatie om vooral te oefenen en ervaringen uitwisselen met andere OR-voorzitters. De module ronden we af met drie online begeleide intervisie-bijeenkomsten.

Lees meer
Voorzitter ondernemingsraad boeiende functie
Nevenwerkzaamheden Europesche wetswijziging 2022 mvmz

Nevenwerkzaamheden en de rol van de OR

Door de toepassing van de Europese richtlijn is het vanaf 1 augustus 2022 voor werkgevers in principe niet meer toegestaan om nevenwerkzaamheden van werknemers te verbieden. De toepassing van de Richtlijn moet er voor zorgen dat er duidelijkere en voorspelbare arbeidsvoorwaarden met werknemers worden afgesproken. 

Voor je OR handig om te weten waar het over gaat, want het consequenties hebben voor het personeelshandboek en/of het aanstellingsbeleid. Dus nog net voor de zomer deze blog van MVMZ.

Lees meer
Nevenwerkzaamheden en de rol van de OR
Machtig Mooie Medezeggenschap webinar boeklancering

Boek Machtig Mooie Medezeggenschap

Het boek “Machtig Mooie Medezeggenschap” bevat een mix van juridische en psychologische informatie en tips voor een gelijkwaardig(er) OR. In zeven hoofdstukken lees je hoe je de medezeggenschap zinvol en zichtbaar krijgt. Het boek bevat veel voorbeelden, anekdotes en interviews van OR’s die invloedrijk zijn geworden. Zij vertellen ook hoe leuk en leerzaam het OR-werk is.

Lees meer
Boek Machtig Mooie Medezeggenschap
Hoe in formele communicatie bijdraagt aan draagvlak

Communicatie bij organisatieveranderingen

Communicatie bij organisatieveranderingen…volgens veel OR’s schort het hieraan of kan het beter. Bij alle branches hoort MVMZ hetzelfde. Ik besloot het te onderzoeken. De uitkomsten zijn verrassend. Toch zijn er ook kansen. Na het lezen van deze blog van MVMZ begrijp je het probleem beter en daarmee ook de oplossing.

Lees meer
Communicatie bij organisatieveranderingen
https://mvmz.nl/wp-content/uploads/2016/04/OR-niet-voor-individuele-kwesties-mvmz.jpg

De OR is er niet voor individuele kwesties! Waar of niet waar?

Vrijwel ieder OR-lid krijgt persoonlijke vragen van collega’s. MVMZ vindt het eeuwig zonde als de OR daar niets mee doet. Dan is er eindelijk belangstelling/contact en dan benut de OR deze niet. Kortom maak een werkwijze(r) en ga zorgvuldig en behoedzaam om met de vraag. Zorg voor formele kanalen (vertrouwenspersoon) of kanaliseer de vraag op een andere manier.

Lees meer
De OR is er niet voor individuele kwesties! Waar of niet waar?
Hybride werken MVMZ blog

Hybride werken invoeren

Hybride werken is in 2022 een belangrijk onderwerp voor ondernemingsraden. Maatschap voor Medezeggenschap / MVMZ helpt je OR graag met deze blog. Er zijn 7 vormen van hybride werken en 5 stappen voor het invoeren (Smit, 2021 M&O). Aan de hand van dit artikel kan de OR zelf concreet aan de slag.

Lees meer
Hybride werken invoeren
wijziging wet ondernemingsraden 2022 mvmz

Wijziging wet ondernemingsraden in 2022 bekijk de video

Weet jij dat de Wet op de ondernemingsraden in 2022 op 3 punten wijzigt? En dat je daarom het OR-reglement beter kan aanpassen? Niet het leukste werk, maar wel belangrijk om het goed te doen. MVMZ/Maatschap voor Medezeggenschap legt het uit in een video en helpt je ondernemingsraad graag op weg.

Lees meer
Wijziging wet ondernemingsraden in 2022 bekijk de video
thumnail kerstvideo mail

Kerstvideo

Bekijk deze kerstvideo van Maatschap voor Medezeggenschap. Je OR krijgt een compliment en een cadeau. Een scholingsplan op maat! Vanaf volgend jaar ontvang je als vaste lezer van de OR-blogs maandelijks een vlog. Een video met een tip hoe je ondernemingsraad zichtbaar en zinvol invloed kan uitoefenen. Met het doel om de voorgenomen plannen beter te maken en beter te laten landen in jouw organisatie.

Lees meer
Kerstvideo
Online module Nieuw in OR 3 videotips

3 videotips nieuw lid ondernemingsraad

3 videotips voor tussentijds ingestroomde leden ondernemingsraad. Na tussentijdse verkiezingen treden er enthousiaste OR-leden toe. Het standaard inwerkprogramma is: “kijk maar even hoe het loopt en dan kan je vanzelf mee gaan doen”. Maar let op: te vaak zie ik aanvankelijk enthousiaste collega’s vroegtijdig de OR weer vertrekken. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Bekijk de 3 videotips en bestel de online module

Lees meer
3 videotips nieuw lid ondernemingsraad
gelijkwaardig overleg mvmz

Hoe krijg je de bestuurder echt aan het luisteren?

De ondernemingsraden en bestuurders overleggen eindeloos en meestal in goede harmonie. Toch is het de vraag of de inhoudelijke invloed van de Ondernemingsraad wel ten volle benut wordt. Pas dan is er sprake van gelijkwaardig overleg. De bestuurder gaat pas echt goed luisteren als je alle acht de machtsbronnen benut die de bestuurder ook inzet. Lees meer in de blog van MVMZ.

Lees meer
Hoe krijg je de bestuurder echt aan het luisteren?
Online Module Nieuw in OR Intro WOR MVMZ LI

Goed starten van nieuw OR-lid

Na tussentijdse verkiezingen treden er enthousiaste OR-leden toe. Het standaard inwerkprogramma is: “kijk maar even hoe het loopt en dan kan je vanzelf mee gaan doen”. Maar let op: te vaak zie ik aanvankelijk enthousiaste collega’s vroegtijdig de OR weer vertrekken. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Lees deze blog van MVMZ over het nut en de noodzaak van een goed inwerkprogramma. 

Lees meer
Goed starten van nieuw OR-lid
November Maand Medezeggenschap MVMZ

November Maand Medezeggenschap

Medezeggenschap is belangrijk, daar is iedereen het wel over eens. Organisaties met goede inspraak hebben een organisatiecultuur waar medewerkers graag werken. Toch is het broodnodig om aandacht te hebben voor de kwaliteit van de medezeggenschap. Want het goed organiseren van medezeggenschap is complex. In deze blog van Maatschap voor Medezeggenschap  lees je waarom. En je ziet de aankondiging van een gratis workshop op 29 november: Gelijkwaardig overleggen: benut alle machtsbronnen.

Lees meer
November Maand Medezeggenschap
Wettelijke taak ondernemingsraad MVMZ

Wettelijke taak ondernemingsraad zonder op stoel bestuurder te zitten

Invloedrijke en succesvolle ondernemingsraden geven gevraagd of ongevraagd een weloverwogen mening over een kwestie in de onderneming. Uiteraard bij voorkeur tijdig en constructief. Dat is toch mooie inspraak? Toch hoort een OR nog wel eens de reactie: “dank voor de suggesties, maar jullie moeten niet op de stoel van de bestuurder gaan zitten”. Tijd voor een blog van MVMZ: wanneer ga je als OR op de stoel van een bestuurder zitten? Kan dat überhaupt wel?

Lees meer
Wettelijke taak ondernemingsraad zonder op stoel bestuurder te zitten
OR aantrekkelijk werkgever mvmz

OR en aantrekkelijke(r) werkgever

De OR heeft veel mogelijkheden om aantrekkelijke(r) werkgeverschap te stimuleren. Dat is broodnodig gezien de krapte op de arbeidsmarkt. In de blog van Maatschap voor Medezeggenschap lees je waarom het zo urgent is en wat je kan bijdragen.

Lees meer
OR en aantrekkelijke(r) werkgever
adviesrecht benoeming bestuurder MVMZ adv

Adviesrecht nieuwe bestuurder

Het adviesrecht voor de nieuwe bestuurder is in een speciaal artikel geregeld in de WOR. Namelijk in artikel 30. Soms raakt dit het adviesrecht van artikel 25 WOR. Dit is aan de orde als het vertrek van de bestuurder een kans biedt om de topstructuur anders in te richten. Dus let goed op als OR wat aan de orde is. Bij artikel 25 geldt het beroepsrecht en is de positie van de OR dus steviger.

Lees meer
Adviesrecht nieuwe bestuurder
Hybride werken MVMZ blog

Hybride werken ondernemingsraad

Hybride werken wordt de toekomst. Ook zonder volgende coronagolf. Daarmee is er werk aan de winkel voor de ondernemingsraad. Welke bevoegdheden heeft de OR en hoe beïnvloed je het beleid. Ook is een waarschuwing op zijn plek: de online-moeheid zit tussen de oren en is een niet te onderschatten probleem…

Lees meer
Hybride werken ondernemingsraad
adviesrecht intentieverklaring mvmz

Advies over intentieverklaring fusie

Soms ontstaat er “gedoe” over het hebben van adviesrecht over de intentieverklaring. Maar wat zet je in het OR-advies als je de aanvraag wel op tijd ontvangt? Het wordt een spannende periode, dus waar doe je goed aan? Het adviesrecht in deze fase is een uitgelezen kans om afspraken te maken over de rol van de OR in het verdere traject. Lees er meer over in deze blog van MVMZ.

Lees meer
Advies over intentieverklaring fusie
Artikel 24 WOR mvmz 1

Artikel 24 WOR verstevigt samenwerking OR en bestuurder

Met de bespreking van artikel 24 WOR heeft je OR een ijzersterk instrument in handen. Toch is het voor veel OR’s en bestuurders een ware zoektocht. Wat bespreek je, met wie, hoe en wanneer? Nodig je de toezichthouder wel of niet uit? En hoe krijg je een echte dialoog tot stand? In deze blog van Maatschap voor Medezeggenschap lees je de knelpunten en tips hoe je het overleg zinvol kan organiseren. Als je het overleg goed organiseert verstevigt dit de samenwerking met de bestuurder.

Lees meer
Artikel 24 WOR verstevigt samenwerking OR en bestuurder
corona vaccineren ondernemingsraad mvmz

Vaccineren: auw dat ligt gevoelig

Wat is de rol van de ondernemingsraad bij het vaccineren en waar kan je bij het instemmingsrecht het beste op letten? Lees de blog van MVMZ. Belangrijk is dat je als ondernemingsraad alle meningen respectvol ruimte geeft. Voer een dialoog over het dilemma met de Cirkel van Inbreng. Juist de weerstand tegen vaccinatie moet besproken worden om te achterhalen hoe veilig de werkomgeving daadwerkelijk is.

Lees meer
Vaccineren: auw dat ligt gevoelig
Privacy thuiswerkplek 2021 ondernemingsraad mvmz

Thuiswerkplek privacy 2021

Alarmerende berichten staan er in de krant over het gebrek aan pryvacy op de thuiswerkplek. Bijvoorbeeld in de Volkskrant (nov. 2020) Controle plasppauze!? Weet jij of de werkgever gebruik maakt van dergelijke ICT? Het is een impopulaire maatregel, dus de werkgever zal er niet snel mee te koop lopen. Wat kan de ondernemingsraad doen om de privacy op de thuiswerkplek te waarborgen? In deze blog van MVMZ lees je de achtergrond en hoe je hier zelf mee aan de slag kan en misschien wel moet gaan.

Lees meer
Thuiswerkplek privacy 2021
invloedrijk advies ondernemingsraad mvmz

Invloedrijk advies ondernemingsraad

Bij een fusie wil je als ondernemingsraad graag afspraken te maken met de nieuwe bestuurder. Deze persoon beslist nu eenmaal over de nabije toekomst. Maar deze persoon zit nog niet aan tafel. Hoe krijg je contact en hoe formuleer je dat in het advies? Lees het in deze blog van Maatschap voor Medezeggenschap.

Lees meer
Invloedrijk advies ondernemingsraad
verschil adviesrecht instemmingsrecht

Verschil adviesrecht en instemmingsrecht

Het is best lastig om het verschil tussen adviesrecht en instemmingsrecht te begrijpen. Zelfs als je al enkele jaren meedraait in de OR. Je bent zeker niet de enige. Lees in deze blog van Maatschap voor Medezeggenschap de 6 veel voorkomende misverstanden bij het adviesrecht en het instemmingsrecht. Ook vind je een handige download (1A4) voor de aanloop naar het advies- en instemmingsrecht.

Lees meer
Verschil adviesrecht en instemmingsrecht
Adviesrecht Opdrachtverstrekking extern adviseur mvmz 1

Adviesrecht opdrachtverstrekking extern deskundige

Ondernemingsraden worden te vaak gepasseerd in hun adviesrecht over de opdrachtverstrekking aan een extern deskundige. Artikel 25.1.n uit de Wet op Ondernemingsraden is een prachtige waarborg voor vroegtijdige invloed van een OR. In de blog van Maatschap voor Medezeggenschap lees je waarom het zo treurig gesteld is met deze bevoegdheid en wat je OR kan doen om dit te veranderen.

Lees meer
Adviesrecht opdrachtverstrekking extern deskundige
Thuiswerken corona ict OR 2021

Impact Corona in 2021

De impact van Corona in organisaties is nu al groot. De afgelopen tijd is alles op alles gezet om het thuiswerken mogelijk te maken. Maar ICT in organisaties gaat verder dan dat. Wat zijn de gevolgen voor de komende tijd en hoe raak je hier goed bij betrokken als OR? Het najaar biedt een kans om je OR-rol weer goed te herpakken. Als OR hoef je geen financieel of ICT expert te zijn om de juiste vragen te stellen en invloed te hebben. Met deze blog en een masterclass helpt MVMZ je ondernemingsraad graag verder.

Lees meer
Impact Corona in 2021
geheimhoudingsplicht

Geheimhoudingsplicht alleen voor voorzitter van ondernemingsraad?

Het accepteren van belangrijke informatie onder geheimhouding, door één lid van de ondernemingsraad, heeft voor de OR als totaal doorgaans geen toegevoegde waarde. Als voorzitter kom je al snel in de problemen. Je kan zelf niet transparant zijn binnen je OR-team met alle gevolgen van dien. Lees in de blog van Maatschap voor Medezeggenschap hoe je om kan gaan met verzoeken van de bestuurder om onder de geheimhoudingsplicht wel goed informatie te ontvangen.

Lees meer
Geheimhoudingsplicht alleen voor voorzitter van ondernemingsraad?
vrijstelling werktijd ondernemingsraad

Vrijstelling voor leden van de ondernemingsraad

Vrijstelling van je reguliere werk is een belangrijke voorwaarde om als ondernemingsraad je taak te vervullen. Hoe regel je dit goed voor (nieuwe) OR-leden? De wet zegt dat dit zoveel mogelijk in werktijd moet gebeuren. Helaas is het makkelijker gezegd dan gedaan. In deze blog van Maatschap voor Medezeggenschap lees je wat de problemen zijn en hoe je hier het beste mee om kan gaan. MVMZ heeft een verfrissende blik op een taaie kwestie.

Lees meer
Vrijstelling voor leden van de ondernemingsraad
online training ondernemingsraad mvmz coronacrisis

Online training ondernemingsraad Coronavirus

Het Coronavirus houdt ook ondernemingsraden bezig. Hoe weet je wat je het beste kan doen? Maatschap voor Medezeggenschap maakte speciaal een online training voor de ondernemingsraad. Dit gaat heel makkelijk via ZOOM.

Lees meer
Online training ondernemingsraad Coronavirus
ondernemingsraad coronavirus mvmz

De rol van de ondernemingsraad tijdens het coronavirus

Welke rol pakt de ondernemingsraad in deze rare tijd met het coronavirus? De wet zegt niets over andere bevoegdheden in crisistijd. Wat mag je van de bestuurder verwachten en wat kan de OR het beste doen? Lees het in deze blog.

Lees meer
De rol van de ondernemingsraad tijdens het coronavirus
effectief overleggen mvmz ondernemingsraad 1

Effectief overleggen als ondernemingsraad

Probleemoplossend overleggen is een combinatie van verschillende overlegstijlen. Het is gebaseerd op de Harvard-methode. Lees in dit artikel hoe je als ondernemingsraad effectief kunt overleggen.

Lees meer
Effectief overleggen als ondernemingsraad
MVMZ 2020 WAB laat er geen gras over groeien

WAB en OR: wat moet je weten?

De WAB en OR: de Wet Arbeidsmarkt in Balans is per 1 januari 2020 een feit. Hierdoor verandert het arbeidsrecht. Wat moet je als OR hierover weten?

Lees meer
WAB en OR: wat moet je weten?
uitspraak ondernemingskamer beroep OR sGR

Zitting en uitspraak Ondernemingskamer

Nadat een ondernemingsraad in beroep gaat (zie vorige blog) is het wachten…De uitspraak van de Ondernemingskamer is meestal 6 tot 8 weken na de zitting. In deze blog lees je meer over het verloop van de zitting en de uitspraak van de Ondernemingskamer.

Lees meer
Zitting en uitspraak Ondernemingskamer
https://mvmz.nl/wp-content/uploads/2019/09/Betrokkenheid-ondernemingsraad-mvmz.jpg

Betrokkenheid medewerkers vergroten: helpt loting?

Betrokkenheid van medewerkers bij de organisatie is enorm belangrijk. Loting is een beproefde methode uit de oudheid die prima past naast inspraak via een ondernemingsraad. Alles staat en valt bij een organisatiecultuur waar inspraak en zelfs tegenspraak wordt omarmd. In deze blog van MVMZ lees je concrete voorstellen om de onontbeerlijke betrokkenheid van collega’s te vergroten.

Lees meer
Betrokkenheid medewerkers vergroten: helpt loting?
extern deskundige ondernemingsraad mvmz

Extern deskundige ondernemingsraad geeft meer invloed

Wanneer is het slim om als OR een extern deskundige in te schakelen? Wanneer en wie? De adviseurs van MVMZ kiezen zelf steeds vaker voor gezaghebbende experts. Bijvoorbeeld door een professor met specialistische kennis een rapport te laten schrijven over een adviesaanvraag. Als de relatie met de bestuurder goed is levert dit meer OR-invloed op.

Lees meer
Extern deskundige ondernemingsraad geeft meer invloed

Ondernemingsraden signaleren IT-problemen

Het is best opvallend hoe weinig ondernemingsraden op de juiste wijze betrokken zijn bij IT-ontwikkelingen. Ondernemingsraden signaleren vooral IT-problemen op de werkvloer. Dat is wel begrijpelijk, maar geen invloedrijke rol voor een ondernemingsraad. Maatschap voor Medezeggenschap (MVMZ) verzorgt sinds kort een nieuwe tweedaagse training in samenwerking met een IT-expert. Na afloop heb je een heldere visie en strategie qua IT. Zo krijgt je OR meer invloed op een belangrijk onderwerp.

Lees meer
Ondernemingsraden signaleren IT-problemen
organisch veranderen ondernemingsraad mvmz

Betekent organisch veranderen meer invloed voor je ondernemingsraad?

Organisch veranderen betekent voor een ondernemingsraad meer kans op invloed. Het samenspel met de bestuurder kan ook prima binnen de spelregels van de WOR. Wil je meer weten als Ondernemingsraad hoe je dit het beste kan aanpakken. Lees dan deze blog van Maatschap voor Medezeggenschap (MVMZ).

Lees meer
Betekent organisch veranderen meer invloed voor je ondernemingsraad?
Ondernemingsraad Jumbo arbeidsvoorwaarden

Uitspraak rechter arbeidsvoorwaarden Jumbo

Regelmatig wordt een ondernemingsraad gevraagd om te onderhandelen over primaire arbeidsvoorwaarden. Dit gebeurde ook bij Jumbo. Maatschap voor Medezeggenschap begeleidt ondernemingsraden in dit soort trajecten. De Wet op Ondernemingsraden zegt alleen dat je aanvullende afspraken mag maken, maar mag het ook volgens de cao wet? Daar is het laatste nog niet over gezegd. Er is wel een interessante uitspraak van een kantonrechter over de geldigheid van de AVR bij Jumbo.

Lees meer
Uitspraak rechter arbeidsvoorwaarden Jumbo
https://mvmz.nl/wp-content/uploads/2018/07/Bindende-voordracht-lid-raad-van-toezicht-blog-MVMZ.jpg

Help we mogen een lid raad van toezicht voordragen!?

Met een voordracht door de OR wordt een persoon benoemd waar medewerkers bijzonder vertrouwen in kunnen hebben. Dat is waardevol. In deze blog staat het voorbeeld van een OR waarvan de organisatie onlangs was overgenomen door een buitenlandse investeerder. Belangrijke besluiten worden in de top van de organisatie bedacht en gecheckt. De relatie en rolverdeling tussen de bestuurder en de toezichthouder is hierbij cruciaal. Voor de OR die vroegtijdig betrokken wil worden is strategische invloed belangrijk. Die invloed bouw je als OR op door een goede relatie op te bouwen met de toezichthouder. Een (bindende) voordracht is daarbij enorm handig. Aarzel niet en benut de OR-rechten!

Lees meer
Help we mogen een lid raad van toezicht voordragen!?
adviesrecht bij een reorganisatie ondernemingsraad

Adviesrecht bij een reorganisatie: hoe krijg je maximale invloed?

Hoe pas je als ondernemingsraad het adviesrecht bij een reorganisatie goed toe? Er zijn veel ongeschreven regels. In de praktijk van Maatschap voor Medezeggenschap komen vaak dezelfde succesfactoren terug. Vroegtijdige en wezenlijke invloed heb je als ondernemingsraad voor een groot deel zelf in de hand. Lees de informatieve blog met veel voorbeelden en handige gratis downloads. Je leest hoe je maximale invloed kan krijgen in het adviesrecht bij een reorganisatie.

Lees meer
Adviesrecht bij een reorganisatie: hoe krijg je maximale invloed?
convenant ondernemingsraad afspraken

Convenant ondernemingsraad voor spelregels met de bestuurder

De verschillen tussen organisaties en ondernemingsraden in Nederland zijn enorm. Er is echter maar één Wet op Ondernemingsraden. Voor bestuurders en ondernemingsraden is deze wet meestal onvoldoende duidelijk. Voordat je het weet ontstaat er telkens een vervelende discussie over de samenwerking. Terwijl het overleg toch vooral over belangrijke advies- en/of instemmingsaanvragen zou moeten gaan. Werk daarom met een handig convenant ondernemingsraad. Lees hier meer over in deze blog van Maatschap voor Medezeggenschap.

Lees meer
Convenant ondernemingsraad voor spelregels met de bestuurder
psychologische valkuil besluitvorming

Let als team op de psychologische valkuilen tijdens besluitvorming

Teams nemen allerlei besluiten. Hoe is kwaliteit van de besluiten? Zelfs als de sfeer in het team goed is liggen de psychologische valkuilen op de loer. Ook ondernemingsraden hebben last van deze valkuilen. Lees meer over deze valkuilen en wat je team er aan kan doen.

Lees meer
Let als team op de psychologische valkuilen tijdens besluitvorming
Controle op alcohol en drugs ondernemingsraad Maatschap voor Medezeggenschap

Controle op alcohol en drugs: hoe ver mag een werkgever gaan?

Een OR kreeg een instemmingsaanvraag over controle op alcohol, medicijnen en andere drugs. De OR stemde pas in nadat afgesproken werd dat medicatie met een gele sticker niet aan de leidinggevenden, maar uitsluitend aan de bedrijfsarts gemeld mochten worden. Ook stond het niet meewerken aan de test NIET gelijk aan schuldig zijn. Later publiceerde de autoriteit Persoonsgegevens een rapport met een vergelijkbare situatie waaruit blijkt dat de noodzakelijkheidseis strenger is. Maatschap voor Medezeggenschap tipte de OR en diegaat dit opnieuw aankaarten bij de werkgever.

Lees meer
Controle op alcohol en drugs: hoe ver mag een werkgever gaan?
Privacy checklist voor je ondernemingsraad

Privacy checklist voor je ondernemingsraad

Wil je als OR best aan de slag met de privacy? Vermoedelijk struikel je al snel over lastige woorden zoals subsidiair, doelbepaling etc. Daarom vind je in deze blog een privacy checklist voor je ondernemingsraad waarin de privacy-begrippen “vertaald” zijn. Privacywetgeving en je rol als OR Als OR heb je een belangrijke rol bij de bescherming

Lees meer
Privacy checklist voor je ondernemingsraad
informatie-ondernemingsraad-maatschap-voor-medezeggenschap

Een OR moet informatie geven over zijn advies aan collega’s

De Ondernemingsraad van uitvaartonderneming Monuta kreeg in januari 2017 van de rechter een tik op de vingers. De rechter stelt dat de OR de eigen collega’s onvoldoende informatie gaf tijdens de advisering over een belangrijke reorganisatie. Met deze informatie hadden collega’s immers zelf naar hun eigen vakbond kunnen gaan. De rechter oordeelde ook dat de werkgever de bonden veel eerder had kunnen en moeten informeren.

Lees meer
Een OR moet informatie geven over zijn advies aan collega’s
Duik in 2017 in de financiën van je organisatie en vergroot je OR-invloed

Duik in 2023 in de financiën van je organisatie en vergroot je OR-invloed

Tijd voor een nieuwjaarsduik in de financiën van je organisatie? Veel OR’s lopen er met een boog om heen. En dat is begrijpelijk, want met een diepe duik ga je inderdaad duizelen. Dus duik er niet te diep in en hou de vinger aan de pols. Dit gaat snel en eenvoudig door de 7 stappen in de financiële cyclus te volgen. Je hoeft echt geen specialist in financiën te zijn om invloed te hebben. Door de OR-speerpunten in te brengen en te volgen kan je als OR wel degelijk je invloed vergroten.

Lees meer
Duik in 2023 in de financiën van je organisatie en vergroot je OR-invloed
Beste-wensen-2017-ondernemingsraad-maatschap-voor-medezeggenschap

Beste wensen voor 2017

Ook voor jou: de beste wensen voor het komende jaar. Maatschap voor Medezeggenschap hoopt in 2017 bij te dragen aan de ontwikkeling van goede medezeggenschap in Nederland. In deze blog lees je de landelijke trends en wat Maatschap voor Medezeggenschap daarmee doet. Onderaan deze blog stellen we je 3 korte vragen. Reageer snel! Dan maak

Lees meer
Beste wensen voor 2017
interview maatschap voor medezeggenschap OR Informatie

Medezeggenschap verbinden met directe participatie

Door medezeggenschap te verbinden met directe participatie krijgen meer collega’s inspraak. OR’s benutten die kans wonderbaarlijk weinig. Sterker nog OR’s stoeien vaak met hun eigen rol in bijvoorbeeld pilots. Dat is niet nodig. Maatschap voor Medezeggenschap helpt veel OR’s bij het vormen van een visie. Dankzij het verbinden van medezeggenschap met directe participatie hoeft de OR niet mee te gaan in het zoeken naar nieuwe vormen van de OR. Mooi: want dan gooi je al snel het kind met het badwater weg. Feitelijk is de OR nog het enige orgaan dat ondubbelzinnig voor de belangen van werknemers staat.

Lees meer
Medezeggenschap verbinden met directe participatie
verkiezingen-ondernemingsraad-2017-kandidaten-maatschap-voor-medezeggenschap-blog

OR verkiezingen met veel kandidaten

Hoe organiseer je goede verkiezingen voor de ondernemingsraad en krijg je veel kandidaten? Ook voor veel OR’s in de overheid is het in 2017 weer raak. Maatschap voor Medezeggenschap heeft een frisse en succesvolle aanpak. Een ervaren ambtelijk secretaris, Manon Krol, gaf me de tip om hier vooral een blog over te schrijven. Nieuwsgierig hoe het werkt? De kunst is dat juist de bestuurder en het management duidelijk moeten maken dat een goed gevulde OR van groot belang is. Ik hoor je al denken: “Ja leuk hoor, maar hoe krijgen we dat voor elkaar: OR verkiezingen met veel kandidaten… we zijn al blij als we alle plekken gevuld krijgen. Maatschap voor Medezeggenschap weet wat in de praktijk werkt. Word net zo enthousiast als andere OR’s en neem contact op of kijk eerst op de website het gratis e-book en diverse downloads.

Lees meer
OR verkiezingen met veel kandidaten
Wet op Ondernemingsraden en meer wetten 1

Weet je OR wat er wijzigt in de Wet op Ondernemingsraden en andere wetten?

Via wijzigingen in de Wet op Ondernemingsraden en andere wetten krijgt je OR meer bevoegdheden. Het is wel even zoeken want de wijzigingen staan in allerlei verschillende wetten. MVMZ heeft de 6 belangrijkste wijzigingen voor je samengevat en voorzien van handige tips.

Lees meer
Weet je OR wat er wijzigt in de Wet op Ondernemingsraden en andere wetten?
adviseer rechtvaardige besluiten mvmz

OR adviseer rechtvaardige besluiten

Als OR word je waardevol voor je collega’s en bestuurder door rechtvaardige besluiten te adviseren. Uit onderzoeken blijkt dat een vervelende verandering beter te accepteren is als het besluit voorzien is van een eerlijk verhaal, een eenduidige procedure en een zorgvuldig proces. Het is heel handig voor OR’s om te snappen hoe dit werkt. In dit artikel lees je over de drie vormen van rechtvaardigheid en wat je daar als OR mee kan doen. Zo helpt Maatschap voor Medezeggenschap jouw OR om de toegevoegde waarde te vinden.

Lees meer
OR adviseer rechtvaardige besluiten
Adviesrecht Ondernemingsraad belangrijk

Hoezo “het is maar een OR advies?”

OR-en zijn er in soorten en maten. De overeenkomst is dat alle OR’s zoeken naar vormen van invloed. Een goed instrument is het OR advies. Nu hoor ik je denken “hoezo, het is maar een or-advies”. Soms klopt dat, vooral als de pijlen vooral gericht worden op het overleg met de bestuurder. Maar succesvolle OR’s

Lees meer
Hoezo “het is maar een OR advies?”

Geïnteresseerd? Neem contact op!

Wil je weten wat de Maatschap voor Medezeggenschap voor jou kan doen? Neem dan contact op met mij, Katrien Hugenholtz. Ik bespreek graag de mogelijkheden tijdens een oriënterend gesprek. Dat kan telefonisch of ik kom bij je langs.

Katrien-Hugenholtz-adviseur-trainer-ondernemingsraad-maatschap-voor-medezeggenschap