BOB-model 6x handig 

Ken je het BOB-model? Vaak gebruikt een OR voor de interne besluitvorming. Maar het model is wel op 6 manieren handig te gebruiken. In deze blog lees je (in de loop van 2024) de 6 manieren. In samenwerking met OR-magazine komen er in 2024 6 artikelen. Het eerste artikel is al gepubliceerd en kan je gratis downloaden via de link.

Het BOB-model op 6 manieren handigVideo slotdag Inwonersberaad 2

  1. BOB in teambuilding (februari 2024: BOB team artikel OR magazine feb 24)
  2. Voor afstemming tussen or en commissies/werkgroepen (april 2024)
  3. Vroegtijdige invloed (juni 2024)
  4. Het BOB-model in het informeel agendaoverleg met bestuurder (september 2024)
  5. BOB-model voor interne vergaderingen ondernemingsraad (oktober 2024)
  6. Of als methode in de overlegvergadering met de bestuurder (december 2024)

BOB-model in teambuilding ( artikel OR magazine feb 24)

Er zijn allerlei instrumenten beschik- baar om teamkwaliteiten in kaart te brengen. Maar met het BOB-model kan de ondernemingsraad zelf aan de slag. Let wel: iedereen benut uiteraard alle fases, maar meestal heb je een voorkeursfase. Dit is de fase waar je het meeste je inbreng als OR-lid laat zien.

Daarom is het handig om te herkennen wie zijn/haar kracht heeft. En in welke fase. Wie van de drie? Bijvoorbeeld: ben je regelmatig ongeduldig tijdens vergaderingen? Grote kans dat je een doener bent.  TIP: In het artikel zie je een paar vragen van de BOB-test. In een OR-training kan de hele test gebruikt worden. Vind je het interessant? Neem dan contact op voor een oriënterend gesprek om samen te kijken hoe de OR hiermee aan de slag kan gaan.

Een scholingsplan met een mix van kennis en teambuilding

Uit het nalevingsonderzoek (2023) Zie link voor onderzoek blijkt dat ondernemingsraden veel minder scholen dan de minimale 5 dagen per kalenderjaar. Werkdruk en mogelijk ook druk voelen voor de kosten van de OR-training zijn afwegingen die een rol spelen. Toch blijft het belangrijk om als OR zichtbare en zinvolle invloed te hebben. Dit kan niet zonder scholing. Zo stellig wil ik het wel stellen.

Meer weten over 6x BOB-model?

Neem dan gerust contact op voor een oriënterend gesprek. Dan kijken hoe de OR hiermee aan de slag kan gaan.

 

Katrien Hugenholtz

Als ervaren adviseur/trainer help ik ondernemingsraden een onderbouwde mening te vormen over lastige en belangrijke onderwerpen.

Geef een Reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

{"email":"Vul aub een geldig e-mailadres in","url":"Vul aub een geldige website in","required":"Vul aub alle verplichte velden in"}

Geïnteresseerd? Neem contact op!

Wil je weten wat de Maatschap voor Medezeggenschap voor jou kan doen? Neem dan contact op met mij, Katrien Hugenholtz. Ik bespreek graag de mogelijkheden tijdens een oriënterend gesprek. Dat kan telefonisch of ik kom bij je langs.

Katrien-Hugenholtz-adviseur-trainer-ondernemingsraad-maatschap-voor-medezeggenschap