Referenties

De Maatschap voor Medezeggenschap begeleidt bedrijven en organisaties in diverse branches. Zoals:

  • Zakelijke dienstverlening, logistiek, industrie
  • Zorg
  • Overheid
  • Cultuur en Onderwijs
klanten mvmz vws logo
logo-Codarts
Logo-A-Ware
Logo CED Group MVMZ klant
Logo Humanitas klant MVMZ
Logo Scania klant MVMZ
Logo gemeente Utrecht klant MVMZ
Logo ASVZ klant MVMZ
Logo-Middin
Logo MVMZ Intertoys
Klanten mvmz logo MBOU

Lees hieronder enkele referenties van klanten. En zie rechts een overzicht van bedrijven en organisaties.

Reorganisatie en verkoop onderneming

sos-international

De afgelopen jaren heeft onze OR met veel plezier samengewerkt met Katrien. In alle bescheidenheid durven we te zeggen dat we dankzij Katrien onze rol in de medezeggenschap naar een hoger niveau hebben getild. Afgelopen jaren hebben we gecompliceerde trajecten gehad die niet altijd makkelijk waren. Katrien weet op de juiste wijze haar brede kennis en ervaring in te zetten om een optimaal resultaat voor de medezeggenschap te behalen. Katrien is hierbij flexibel en geeft op eerlijke en volhardende wijze invulling aan haar adviesrol. Met haar gevoel voor humor zorgt zij op de juiste momenten voor ontlading bijvoorbeeld tijdens intensieve onderhandelingen. Haar veelzijdigheid en de manier waarop ze ons weet te enthousiasmeren maakt Katrien uitermate geschikt als adviseur en trainer. Op basis van onze persoonlijke ervaring bevelen wij Katrien dan ook van harte aan!

Kaouter el Mhamdi
voorzitter OR

Harmonisatie arbeidsvoorwaarden

uni-carriers

UniCarriers Nederland (UCNL) vertegenwoordigt het eigen merk intern transport materieel. UniCarriers vindt haar oorsprong in de samenwerking tussen Atlet warehouse machines Zweden en Nissan vorkheftrucks Japan. De OR heeft een jarenlange ervaring met Maatschap voor Medezeggenschap, hoofdzakelijk op het gebied van op maat gesneden OR trainingen die door Katrien Hugenholtz samengesteld worden. In 2015 heeft de OR onderhandelingen gevoerd over een omvangrijke harmonisatie van arbeidsvoorwaarden binnen UCNL, waarbij er ook een verantwoorde scheiding tussen Cao en niet-Cao medewerkers heeft plaats gevonden. Hierbij heeft de OR ook gebruik gemaakt van het advies en de ondersteuning van Katrien Hugenholtz en het netwerk van Maatschap voor Medezeggenschap. Het resultaat van deze ondersteuning heeft geleid tot een heel goed arbeidsvoorwaardenpakket waar medewerkers, OR en bestuurder uiterst tevreden over zijn. Typerend voor Katrien is dat ze de OR helpt, maar ook de belangen van de bestuurder niet uit het oog verliest.

Ewout Kok
voorzitter OR

Opzetten medezeggenschap

veilig-thuis

In oktober 2015 heeft de ondernemingsraad van Veilig Thuis West Brabant een driedaagse training gevolgd via Maatschap voor Medezeggenschap gegeven door Katrien Hugenholtz. De ondernemingsraad van Veilig Thuis is een nieuwe ondernemingsraad in een nieuwe gevormde organisatie. De ondernemingsraad van Veilig Thuis is van mening dat Katrien Hugenholtz een zeer kundige vrouw is die de ondernemingsraad meegenomen heeft in de basis van de medezeggenschap. De ondernemingsraad heeft tijdens deze training de benodigde basiskennis aangereikt gekregen om binnen de organisatie Veilig Thuis aan de slag te gaan. De training is zowel op formeel als informele wijze vormgegeven waardoor het geheel dynamisch en uitdagend is. De ondernemingsraad heeft in de voorbereiding voldoende mogelijkheden gekregen om de wensen kenbaar te maken waardoor de training echt maatwerk voor Veilig Thuis is geworden. Daarnaast biedt mevrouw Hugenholtz de mogelijkheid voor consultatie en nazorg na de trainingsdagen.

Mieke van Beurden
secretaris OR

Probleemoplossend overleggen

inspectie-gezondheidszorg

Katrien Hugenholtz ondersteunde de Ondernemingsraad van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (ORIGZ) bij: het bepalen en concretiseren van de speerpunten van de ORIGZ; het op een constructieve wijze vorm geven aan de communicatie van de ORIGZ met zowel de bestuurder als met de achterban; het bepalen van de wijze waarop de ORIGZ zijn werk niet alleen effectief maar ook efficiënt kan doen en daarbij de relatie met de bestuurder zo productief mogelijk kan maken. Daartoe heeft zij de ORIGZ in 2014 twee dagen getraind en in 2015 invulling gegeven aan een vervolgbijeenkomst, waarbij zaken nader aangescherpt werden. De ORIGZ is zeer tevreden over het resultaat van de trainingen en over de professionele wijze waarop Katrien hieraan invulling heeft gegeven. De ORIGZ beveelt Katrien dan ook van harte aan als trainer voor OR’en die echt een stap vooruit willen maken.

Rens Scheijven
voorzitter OR

Basistraining

Het Laar

Katrien Hugenholtz is al enkele jaren verbonden bij Het Laar als trainer voor de Ondernemingsraad. Jaarlijks verzorgt ze in het voorjaar de 2-daagse training en op het einde van het jaar een Terugkomdag. Daarnaast is zij ten alle tijde bereikbaar om de Ondernemingsraad van informatie te voorzien en desgewenst te adviseren bij moeilijke vraagstukken. Katrien Hugenholtz verzorgt met heel veel enthousiasme en kracht de trainingen voor de Ondernemingsraad. Zij weet de Ondernemingsraad mee te nemen in een flow, de verbinding met elkaar te maken en in te zoomen op je eigen maar ook elkaars kracht en kwaliteiten. Er is ruimte voor ontspanning, een social talk maar waarbij de verbinding met elkaar en positieve inbreng altijd het uitgangspunt is. Ook voor 2016 heeft de Ondernemingsraad Het Laar weer gekozen voor Katrien Hugenholtz en mag ze de trainingen weer komen verzorgen. Dit heeft ze te danken aan het feit dat de Ondernemingsraad Het Laar Katrien Hugenholtz nog steeds van onmisbare waarde vindt.

Annemie van Eulem
ambtelijk secretaris OR

Zakelijke dienstverlening, logistiek, industrie

IKEA, Morres Wonen, Intertoys, Mirage Group, Decathlon, Schiphol group, SDBV Facility Services BV en SDBV Security BV (bedrijfsonderdelen van Vebego Airport Services), G4S, Eurofins Analytico, Enerpac Ede BV, Quaker Chemical, GEA, Lagersmit, Logisnext, AB-Texel Transport, CCL-Label, Delfluent Services BV, OR-Platform Waterbedrijven, Royal A-Ware Foodgroup, Beko Groothandel NL BV, Graydon, ING, Keerpunt BV, HCS (onderdeel Nationale Nederlanden), Rabobank, AFAB, CED, D&B The Facility Group, Verwey Vastgoed BV, Fox-IT, ZIGT, Blink, Scania Logistic en Scania Productions, De Samenwerking, Lely International, Woonin (voorheen Mitros en Viveste), Mercatus, Gezondheidsdienst Diergezondheid, AniCura, VodafoneZiggo, Arbo Unie, FlexIT, Ascom, Essity, DAMEN Naval, Inalfa, ONYX power.


Geïnteresseerd? Neem contact op!

Wil je weten wat de Maatschap voor Medezeggenschap voor jou kan doen? Neem dan contact op met mij, Katrien Hugenholtz. Ik bespreek graag de mogelijkheden tijdens een oriënterend gesprek. Dat kan telefonisch of ik kom bij je langs.

Katrien-Hugenholtz-adviseur-trainer-ondernemingsraad-maatschap-voor-medezeggenschap