Introductietraining Arbo-wet voor OR en VGWM-commissie

Introductietraining Arbo-wet voor OR en VGWM-commissie. Waarom? Er staan diverse onderwerpen in de Arbo-wet die onder het instemmingsrecht vallen. Vreemd genoeg vind je deze niet terug in de opsomming van artikel 27 in de Wet op Ondernemingsraden. Zo zit de Arbo-wet vol handige weetjes die de OR of de VGWM-commissie helpen om arbo op de kaart te zetten. Wil je deze weetjes toepassen in jouw organisatie? Schrijf je dan in voor de introductietraining Arbo-wet.

training-wet-op-ondernemingsraden

Praktische gegevens Introductietraining Arbo-wet voor OR en VGWM-commissie

Voor wie?

Doelstelling van de introductietraining Arbo-wet

 • De belangrijkste rechten uit de ARBO-wet. Zo staan er instemmingsrechten (Bijvoorbeeld Hybride werken ondernemingsraad) die wel in de arbo-wet staan, maar niet in de Wet op ondernemingsraden. De OR heeft instemming op de taakinhoud en positionering van de preventiemedewerker, contract Arbodienst en meer.
 • Hoe geldt de wet voor jouw organisatie?
 • Van inzicht in de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) naar OR-invloed op het Plan van Aanpak
 • Na afloop van de cursus weet je met welke documenten je aan de slag kan gaan in je eigen organisatie. Ook weet je nu waar je in de praktijk het beste op kan letten.

Hoe leer je? Je krijgt een praktische uitleg via de ARBO-cyclus die jouw organisatie moet volgen. Die uitleg gaat aan de hand van handige schema's die je in je eigen praktijk ook kan gebruiken.

 • Je leert welke instrumenten je hebt om invloed te hebben en je traint een effectieve manier van vragen stellen. Maatschap voor Medezeggenschap helpt je daarnaast van Vragen naar Vinden. Dus we gaan in de training een stapje verder dan vragen inventariseren. Je vormt een OR-visie op de voor de OR belangrijke ARBO-thema's.
 • In de training gebruiken we de actuele ARBO-stukken van jouw organisatie. Hierdoor sluit de cursus goed aan bij je OR-werk na de training
 • Je leert hoe jouw OR tijdig invloed kan hebben op voorgenomen besluiten.

Lengte training en cursusmateriaal?

 • Als onderdeel van een maatwerktraining kan dit in 2 tot 4 dagdelen. Actuele onderwerpen uit jouw eigen organisatie kunnen direct worden toegepast
 • De introductiecursus duurt een dag (van 9-17 uur). Er is geen voorbereiding nodig
 • In overleg bepalen we de locatie. Daarom kan de cursus ook in een geschikte vergaderzaal in de eigen organisatie
 • Je ontvangt documentatiemateriaal en digitale tools, al het materiaal is in de prijs inbegrepen.

Hoe kan ik onze OR aanmelden?

introductietraining arbo-wet wijzigingen MVMZ ondernemingsraad VGWM commissie
 • Wil je je aanmelden of eerst meer informatie. Neem dan contact met me op.
 • Na de introductietraining Arbo-wet krijgt de OR vaak de smaak te pakken. Maatschap voor Medezeggenschap leert je OR heel concreet meer zichtbare en zinvolle invloed te krijgen. Interesse? Neem dan contact met me op.

 

Geïnteresseerd? Neem contact op!

Wil je weten wat de Maatschap voor Medezeggenschap voor jou kan doen? Neem dan contact op met mij, Katrien Hugenholtz. Ik bespreek graag de mogelijkheden tijdens een oriënterend gesprek. Dat kan telefonisch of ik kom bij je langs.

Katrien-Hugenholtz-adviseur-trainer-ondernemingsraad-maatschap-voor-medezeggenschap