Inspiratie

Er zijn heel veel inspirerende mensen, boeken en filmpjes. Hieronder vind je een paar voorbeelden van boeken en filmpjes die inspirerend zijn tijdens het trainen en adviseren van OR's. Mogelijk haal jij hier ook inspiratie uit....laat ons weten wat jou inspireert!

Video's

Whodunnit?

Observeren is een kunst. Probeer het maar...

De kracht van woorden

Bekijk deze korte video en schrijf daarna het OR-advies...

Hoe kwam Michael Jordan bij de top?

Veel OR-leden maken een persoonlijke groei door het OR werk. Ter inspiratie de mindset van een beroemde basketballer. Is leren een kwestie van talent of zweten...

Ander gedrag door te verleiden...

Veel organisatiewijzigingen "moeten".  Hierbij hoort ander gedrag. Maar gras groeit niet harder door er aan te trekken...  

Boeken

Eckart's notes (Eckart Wintzen)

eckarts-notes

Dit boek is een echte aanrader voor iedere OR die een visie wil ontwikkelen op de eigen organisatie. Op zeer humoristische wijze vertelt Eckart dat een organisatie te bouwen is op vertrouwen in plaats van controle. Het leest als een speer: je hebt het uit in een avondje op de bank. 

Invloed (Robert Cialdini)

Cialdini-invloed

Invloed hebben is voer voor psychologen. Cialdini is een meester in het vertellen over het beïnvloeden van de ander. Een heel bruikbaar principe voor een OR is "Wederkerigheid". Je stelt je collega vriendelijk een korte vraag en vrijwel automatisch krijg je een antwoord terug. Lees meer op deze site over de 5X zetel-methode.

Jongleren met loyaliteiten (Annemarie Mars)

Jongleren-met-loyaliteiten

Vrijwel alle OR-en zetten vraagtekens bij het functioneren van managers. Maatschap van Medezeggenschap heeft een genuanceerd beeld hierover. Dit vind je ook terug in dit boek. Het middenkader zit vaak in een lastige positie.

Deep Democracy

(Jitske Kramer)

Deep Democracy besluitvorming ondernemingsraad

Deep Democracy geeft een stem aan de wijsheid van de minderheid. De methode sluit perfect aan bij ondernemingsraden. Zowel voor interne discussies als het vergroten van de invloed in besluitvorming met de bestuurder. Maatschap voor Medezeggenschap gebruikt dit als basis voor de succesvolle beslismethode de "Cirkel van Inbreng".

Geïnteresseerd? Neem contact op!

Wil je weten wat de Maatschap voor Medezeggenschap voor jou kan doen? Neem dan contact op met mij, Katrien Hugenholtz. Ik bespreek graag de mogelijkheden tijdens een oriënterend gesprek. Dat kan telefonisch of ik kom bij je langs.

Katrien-Hugenholtz-adviseur-trainer-ondernemingsraad-maatschap-voor-medezeggenschap