November Maand Medezeggenschap 2023 

Medezeggenschap is belangrijk, daar is iedereen het wel over eens. Want organisaties met goede inspraak hebben een organisatiecultuur waar medewerkers graag werken. Toch blijft het broodnodig om aandacht te hebben voor de kwaliteit van de medezeggenschap. Daarom is November de jaarlijkse Maand van de Medezeggenschap. Ook dit jaar is Maatschap voor Medezeggenschap erbij.

MVMZ veranderd veranderen November MZ maand 2022

November een maand Medezeggenschap vol aandacht

Een maand vol activiteiten en aandacht voor Medezeggenschap.  Kijk op de website: Informatie November MZ Maand homepage

Medezeggenschap is belangrijk

Het heel goed dat er in de hele maand november extra aandacht is voor medezeggenschap. Om wat voorbeelden te noemen. Zo zijn er aanzienlijk veel organisaties met meer dan 50 medewerkers die nog geen OR hebben. De werkdruk, het verzuim en het verloop is overal hoog en dit maakt het vinden van OR-kandidaten niet makkelijk. En een goed gevulde OR zoekt naar zichtbare en vooral ook zinvolle invloed. Kortom OR-werk is belangrijk, maar ook complex.

2023: online webinar MVMZ Sociale en Psychologische veiligheid

sociale en psychologische veiligheid

“Veiligheid” en “vertrouwen” zijn brede veelbetekenende woorden. Toch kan een OR hiermee wel concreet aan de slag. En dat is precies waar organisaties aan toe zijn. Na Metoo en Voice of Holland is er veel gepraat … en is er nog steeds ongemak.

Wat is de laatste stand van zaken? Welke houvast biedt de arbowet? Hoe kan de OR concreet aan de slag? Biedt een Personeelsraadgever uitkomst? Het komt allemaal aan de orde in het online webinar “De OR en Psychologische & sociale veiligheid”.

De workshop wordt verzorgd door Katrien Hugenholtz. Zij is organisatiepsycholoog en eigenaar van Maatschap voor Medezeggenschap.

Aanmelden kan:

  1. via dit formulier contact of direct mailen naar info@mvmz.nl
  2. Maar je kan ook  eerst meer lezen over de maand van de medezeggenschap en inhoud van het webinar: Psychologische en Sociale Veiligheid Webinar
  3. Of door alvast een voorproefje te lezen? https://mvmz.nl/psychologische-veiligheid/

2022 November maand Medezeggenschap

Veranderd veranderen mvmz webinar november 22

In 2022 ging de workshop over veranderd veranderen. Bijvoorbeeld gefaseerd adviseren, organisch veranderen en hoe je als OR grip houdt. Ook nu nog is dit een heel actueel thema.

 

2021 November maand Medezeggenschap

Toen was ik nog heel druk bezig met het schrijven van het boek Machtig Mooie Medezeggenschap. Het webinar in 2021 ging over de machtsbronnen die de OR zelf ook kan benutten. De bestuurder heeft dit namelijk al op orde. Nu de OR nog.

Boek Machtig Mooie Medezeggenschap

De meeste deelnemers vonden het overleg met de bestuurder niet of soms gelijkwaardig. Deze ondernemingsraden gaven aan meer te gaan doen met de beschikbare machtsbronnen.

Bekijk de video voor een korte impressie van de workshop. Korte video (1,5 minuten)

Zoekt de OR naar invloed? Neem dan contact op voor een oriënterend gesprek.

 

Katrien Hugenholtz

Als ervaren adviseur/trainer help ik ondernemingsraden een onderbouwde mening te vormen over lastige en belangrijke onderwerpen.

Geef een Reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

{"email":"Vul aub een geldig e-mailadres in","url":"Vul aub een geldige website in","required":"Vul aub alle verplichte velden in"}

Geïnteresseerd? Neem contact op!

Wil je weten wat de Maatschap voor Medezeggenschap voor jou kan doen? Neem dan contact op met mij, Katrien Hugenholtz. Ik bespreek graag de mogelijkheden tijdens een oriënterend gesprek. Dat kan telefonisch of ik kom bij je langs.

Katrien-Hugenholtz-adviseur-trainer-ondernemingsraad-maatschap-voor-medezeggenschap