Impact Corona in 2021 

De meeste organisaties realiseren zich dat de impact van Corona voorlopig nog niet voorbij is. We zijn met z’n allen massaal online gegaan en “terug naar het oude” lijkt niet meer de weg. Maar wat dan wel? De impact van Corona gaat verder dan ICT. Wat zijn de gevolgen voor de komende tijd en hoe raak je hier goed bij betrokken als OR?

Komt de organisatie in zwaar weer? Als OR wil je het tijdig weten. Doe mee met onze masterclass!

De begroting van dit najaar biedt je OR een uitgelezen kans om de OR-rol weer te herpakken. En dat is vermoedelijk hard nodig. In deze blog lees je hoe de OR waarom dit belangrijk is en hoe je de bespreking van de begroting hiervoor kan gebruiken.

Direct aanmelden:

Of schrijf je direct in via dit Formulier aanmelding masterclass (ICT) begroting & Corona rol OR. De online masterclass is op twee maandagochtenden van 9-12 uur op 28 september en 5 oktober 2020. Na aanmelding ontvang je een link voor een teams-sessie. De masterclass is een aangepaste variant de succesvolle samenwerking van MVMZ met Delta Blue https://deltablue.nu/in-de-or-en-meer-grip-op-ict/

Voor wie?

Deze masterclass is bedoeld voor medezeggenschap/management en directies.

Van bizarre tijd naar ingrijpende tijd

De verwachting is dat – ook financieel gezonde – organisaties ingrijpende keuzes gaan maken in 2021.

 • Gaan we nog inzetten op digitalisering? Lees digitale stresstest column tijdschrift “Tijd”
 • Gaan we juist bezuinigingen of inzetten op technologie?
 • Daalt de omzet zoveel dat we moeten reorganiseren?
 • Het nieuwe normaal? Nog langer uitsluitend online thuiswerken? Dan komt er een mogelijk een personeelsvolgsysteem om de productiviteit van thuiswerken te monitoren? artikel NRC 3-6-2020.

Kortom het is nu een bizarre tijd, maar het wordt straks een ingrijpende tijd. En veel tijd om hieraan te wennen is er niet. Als invloedrijke ondernemingsraad wil je hier natuurlijk tijdig en goed op inspelen. Dat is normale omstandigheden al best een uitdaging.

Toch komt er dit najaar een uitgelezen kans voorbij. Een invloedrijke OR pakt die kans tijdens de bespreking van de algemene gang van zaken (artikel 24 WOR) van dit najaar. Plan dit overleg zo dat je (in aanwezigheid van de toezichthouder) de conceptbegroting 2021 kan agenderen. Hierin staan namelijk de belangrijkste voorgenomen veranderingen aangekondigd voor 2021. In sommige cao’s staat voor de OR het recht beschreven om deze concept-begroting te bespreken. Ook als het niet in je cao staat: neem als OR het initiatief om dit te agenderen.

OR, verdiep je dit najaar in de belangrijkste financiële gegevens en de ICT situatie van jouw organisatie. MVMZ en Delta Blue maken de ingewikkelde materie toegankelijk, ook voor jouw OR! 

En…wees gerust je hoeft geen financieel expert te zijn als OR om tijdig wezenlijke invloed te hebben. Lees hierover meer in deze blog: Duik in de financiën van je organisatie en vergroot je OR-invloed.

Masterclass “OR invloed impact Corona 2021”

begroting ICT 2021 impact Corona MVMZ ondernemingsraad

Praktisch:

 • Masterclass: de impact van Corona aflezen uit de (concept)begroting
  • maandag 28 september en 5 oktober
  • online: van 9-12 uur
  • kosten: 400 euro per deelnemer
  • max 14 deelnemers
  • optioneel: aanvullende coaching voor je eigen organisatie.

Direct aanmelden:

Dat kan via dit Formulier aanmelding masterclass (ICT) begroting & Corona rol OR.

Meer weten?

Neem contact op voor meer informatie.

 

 

Katrien Hugenholtz

Als ervaren adviseur/trainer help ik ondernemingsraden een onderbouwde mening te vormen over lastige en belangrijke onderwerpen.

Geef een Reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

{"email":"Vul aub een geldig e-mailadres in","url":"Vul aub een geldige website in","required":"Vul aub alle verplichte velden in"}

Geïnteresseerd? Neem contact op!

Wil je weten wat de Maatschap voor Medezeggenschap voor jou kan doen? Neem dan contact op met mij, Katrien Hugenholtz. Ik bespreek graag de mogelijkheden tijdens een oriënterend gesprek. Dat kan telefonisch of ik kom bij je langs.

Katrien-Hugenholtz-adviseur-trainer-ondernemingsraad-maatschap-voor-medezeggenschap