Kerstvideo 

Bekijk deze kerstvideo van Maatschap voor Medezeggenschap. Je ondernemingsraad krijgt een compliment en een cadeau.

Video van MVMZ

Cadeau

Ik zeg vaak dat de taak van de OR is om alles uit de kast te halen om invloedrijk te zijn. Vul het scholingsplan in en in een gratis gesprek neem ik met je OR alle acht de machtsbronnen door. Benut jouw OR ze alle acht? Model-Scholingsplan

Van Blog naar Vlog

Vanaf volgend jaar ontvang je als vaste lezer van de OR-blogs maandelijks een vlog. Een video met een tip hoe je ondernemingsraad zichtbaar en zinvol invloed kan uitoefenen. Met het doel om de voorgenomen plannen beter te maken en beter te laten landen in jouw organisatie.

Het afgelopen najaar heb ik een cursus gevolgd om zelf video’s te maken. Tijdrovend, maar leuk om te doen.

Nog meer goede voornemens

1)   Online scholing naast training op locatie

In het najaar kwam de eerste online module beschikbaar. En de eerste OR-leden zijn bezig en hebben de module bijna afgerond. Ook benieuwd? Lees en kijk vooral naar de video’s. Dan krijg je alvast een goede indruk 3 videotips nieuw lid ondernemingsraad

Goed starten als nieuw OR lid…wacht niet te lang

Als OR ben je verzekerd van een gemotiveerd nieuw OR-lid. Heerlijk! Collega’s denken er echt goed over na om zich kandidaat te stellen. Het is daarom een gemiste kans om die energie en motivatie niet direct te benutten. Dit is vooral een rol voor de voorzitter, (ambtelijk) secretaris. Wachten tot de eerstvolgende training pakt soms goed uit, maar wat als de meeste OR-leden de uitleg van de wet op de ondernemingsraden al een paar keer gehad hebben?

Bovendien lijken er voor nieuwe leden wel allerlei ongeschreven regels. Wat zeg je tegen je collega’s en de bestuurder…of wat zeg je juist niet.

Stimuleer de nieuwe OR-leden om direct aan de slag te gaan. Bekijk de folder voor de individuele mogelijkheden voor een nieuw ingestroomd OR-lid.

Online inwerkprogramma nieuw samengestelde OR

2)   Vanwege succes: webinar 8 machtsbronnen

Begin 2022 krijg je meer nieuws. Het voornemen is om de geslaagde workshop te herhalen in de vorm van een Gratis Webinar.

 

Katrien Hugenholtz

Als ervaren adviseur/trainer help ik ondernemingsraden een onderbouwde mening te vormen over lastige en belangrijke onderwerpen.

Geef een Reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

{"email":"Vul aub een geldig e-mailadres in","url":"Vul aub een geldige website in","required":"Vul aub alle verplichte velden in"}

Geïnteresseerd? Neem contact op!

Wil je weten wat de Maatschap voor Medezeggenschap voor jou kan doen? Neem dan contact op met mij, Katrien Hugenholtz. Ik bespreek graag de mogelijkheden tijdens een oriënterend gesprek. Dat kan telefonisch of ik kom bij je langs.

Katrien-Hugenholtz-adviseur-trainer-ondernemingsraad-maatschap-voor-medezeggenschap