Ben je nieuw in de OR en zoekend naar je rol? Bekijk de videoserie “tips voor een nieuw OR-lid”. Je krijgt drie tips uit de online module van Maatschap voor Medezeggenschap. Met dit speciale inwerkprogramma leer je de rechten en plichten van de ondernemingsraad, maar je gaat ook aan de slag met praktische opdrachten. Na afloop van de module ontvang je een certificaat…maar belangrijker: Je gaat  snel en goed aan de slag in de ondernemingsraad.

Video 1 uit de videoserie met 3 tips voor een nieuw OR-lid:

Welke informatie deel je wel of juist niet met je collega’s?

Waarom deze online module?

De uitleg van de Wet op de Ondernemingsraden is vaak een onderdeel van een training voor de gehele OR. Meestal is dit aan het begin van een nieuwe zittingsperiode. Maar vaak wisselt het OR-team tussendoor. Juist die tussentijds instromende leden zijn zoekend naar hun rol. De uitleg van de wet helpt daarbij.

Kortom: deze module voorkomt dat enthousiaste leden niet actief worden of zelfs de OR weer verlaten.

Online Module Nieuw in OR?

Introductie WOR MVMZ

Wat kan je verwachten?

Geen droge wettekst

De gortdroge wettekst WOR is geen pretje om door te nemen. Het is een mooie wet, maar de termen zijn bedoeld voor allerlei soorten organisaties. Dus het is soms moeilijk te begrijpen. Zo komt het woord “reorganisatie” niet eens voor in de Wet op de Ondernemingsraden. Vreemd hè? Uitleg over het hoe en waarom is dus echt nodig.

Maatschap voor Medezeggenschap heeft het in beeld gebracht met vijf afbeeldingen en nu dus ook op video! Stapsgewijs begrijp je de WOR en weet je waar je wat kan vinden.

Lees de mogelijkheden voor het online programma voor individuele nieuwe leden in deze folder Online Module Nieuw in OR? Introductie WOR MVMZ 

De online module bevat:

  1. Begrippen, faciliteiten en de bedoeling van de WOR
  2. De vijf belangrijkste bevoegdheden
  3. Het spel (in de OR, met de collega’s en de bestuurder)
  4. Antwoorden, extra afrondende opdracht

Iedere les sluit af met drie opdrachten. De antwoorden vind je in les 4. Als je alles goed hebt doorlopen ontvang je een certificaat.

Neem contact op als je wil checken of de online module ook voor ervaren leden handig is.

Aanschaf module voor 149* euro

*kennismakingsprijs en korting bij gelijktijdige start volgend OR-lid uit zelfde organisatie

MVMZ gaat meer online zetten

Corona heeft wat in beweging gezet. Het combineren van digitale en fysieke training is uiteindelijk toch een voordeel. Zo ziet Maatschap voor Medezeggenschap het in ieder geval.

Meer weten?

Wil je met de hele OR de WOR-training volgen? Dat kan natuurlijk ook. Kijk voor het programma op: Introductietraining Wet op Ondernemingsraden

Of neem contact en dan bespreken we alle ontwikkelwensen en de mogelijkheden van MVMZ.

Bekijk de videoserie “tips nieuw OR-lid” en laat weten wat je ervan vindt.

Geïnteresseerd? Neem contact op!

Wil je weten wat de Maatschap voor Medezeggenschap voor jou kan doen? Neem dan contact op met mij, Katrien Hugenholtz. Ik bespreek graag de mogelijkheden tijdens een oriënterend gesprek. Dat kan telefonisch of ik kom bij je langs.

Katrien-Hugenholtz-adviseur-trainer-ondernemingsraad-maatschap-voor-medezeggenschap