Hieronder zie je de video met de laatste tip uit de videoserie “tips voor een nieuw OR-lid”. De tips komen uit een online module van MVMZ.  Met dit speciale inwerkprogramma leer je de rechten en plichten van de ondernemingsraad, maar je gaat ook aan de slag met praktische opdrachten. Na afloop van de module ontvang je een certificaat…maar belangrijker: Je gaat  snel en goed aan de slag in de ondernemingsraad.

Vandaag tip 3 uit de videoserie tips voor een nieuw OR-lid:

Overleggen met de bestuurder

Tip 2 ging over: Urenvrijstelling voor het OR-werk

Video-serie tips nieuw OR-lid: tip 2

Tip 1 ging over het delen van informatie met collega’s

Video-serie tips nieuw OR-lid: tip 1

Waarom deze online module?

Je hebt nu de drie video-tips gezien. De tips zijn een praktische invulling van de mogelijkheden in de wet. Deze praktijk staat niet in de wet. Daarom is de uitleg belangrijk. De uitleg van de Wet op de Ondernemingsraden is doorgaans een onderdeel van een training voor de gehele OR. Meestal is dit aan het begin van een nieuwe zittingsperiode. Maar vaak wisselt het OR-team tussendoor. Juist die tussentijds instromende leden zijn zoekend naar hun rol. Een praktische uitleg van de wet helpt daarbij.

Kortom: deze module zorgt ervoor dat enthousiaste kandidaten direct actief worden binnen de OR.

Lees de mogelijkheden voor het online programma voor individuele nieuwe leden in deze folder

Online Module Nieuw in OR?

Introductie WOR MVMZ

 

Wat kan je verwachten?

Geen droge wettekst

De gortdroge wettekst WOR is geen pretje om door te nemen. Het is een mooie wet, maar de termen zijn bedoeld voor allerlei soorten organisaties. Dus het is soms moeilijk te begrijpen. Zo komt het woord “reorganisatie” niet eens voor in de Wet op de Ondernemingsraden. Vreemd hè? Uitleg over het hoe en waarom is dus echt nodig.

Maatschap voor Medezeggenschap heeft het in beeld gebracht met vijf afbeeldingen en nu dus ook op video! Stapsgewijs begrijp je de WOR en weet je waar je wat kan vinden.

De online module bevat:

  1. Begrippen, faciliteiten en de bedoeling van de WOR
  2. De vijf belangrijkste bevoegdheden
  3. Het spel (in de OR, met de collega’s en de bestuurder)
  4. Antwoorden, extra afrondende opdracht

Iedere les sluit af met drie opdrachten. De antwoorden vind je in les 4. Als je alles goed hebt doorlopen ontvang je een certificaat.

Aanschaf module voor 149*  euro

*kennismakingsprijs en korting bij gelijktijdige start ander nieuw OR-lid uit zelfde organisatie

MVMZ gaat meer online aanbieden

Corona heeft wat in beweging gezet. Het combineren van digitale en fysieke training is uiteindelijk toch een voordeel. Zo ziet Maatschap voor Medezeggenschap het in ieder geval.

Meer weten?

Wil je met de hele OR de WOR-training volgen? Dat kan natuurlijk ook. Kijk voor het programma op: Introductietraining Wet op Ondernemingsraden

Of neem contact en dan bespreken we alle ontwikkelwensen en de mogelijkheden van MVMZ.

Bekijk de hele videoserie “tips nieuw OR-lid” en laat weten wat je ervan vindt.

Geïnteresseerd? Neem contact op!

Wil je weten wat de Maatschap voor Medezeggenschap voor jou kan doen? Neem dan contact op met mij, Katrien Hugenholtz. Ik bespreek graag de mogelijkheden tijdens een oriënterend gesprek. Dat kan telefonisch of ik kom bij je langs.

Katrien-Hugenholtz-adviseur-trainer-ondernemingsraad-maatschap-voor-medezeggenschap